 8 porsjoner (40 min + 4 timer ventetid).
 8 porsjoner (40 min + 4 timer ventetid).     Iskakebunn:
3 eggehviter
100 g sukker
100 g valnøtter,    grovhakkede
100 g sjokolade, grovhakket 
  
Is:
200 g bringebær, frosne
3 eggeplommer
1 dl sukker
3    dl kremfløte 
   Valrhonasaus:
100 g valrhonasjokolade
2 ss smør
2    eggeplommer
3 ss sukker
4 ss fløte 
Friske bringbær og mynte til pynt
Slik gjør du:
Iskakebunn: Pisk sukker og eggehviter til stiv marengs. Rør deretter forsiktig i nøttene og sjokoladen. Hell røren i en smurt form ca 24cm, og stek nederst i ovn ved 175 °C i ca 35-40 min. Avkjøl.
Is: Kjør de frosne bærene til en jevn masse i kjøkkenmasin. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Pisk kremfløten. Bland sammen krem og eggedosis og vend i bringebærene. Hell isblandingen over kakebunnen (i kakeformen). Sett i fryseren i ca 3 timer.
Valrhonasaus: Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smør, rør godt sammen. Rør én eggeplomme av gangen inn i sjokoladen. Ha til slutt i sukker og fløte og kok til sausen tykner.
Pynt med friske bringebær og mynte.
 
 
 

Hei, har testet oppskriften, og kaken er bare helt supergod. Tusen takk
SvarSlettKaka er terningkast 6
SvarSlett